Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το ζαχαροπλαστείο του σχολείου (2014)...

Ήρθε πάλι η μέρα να ετοιμάσουμε, όπως και πέρσι, τα γλυκάκια για το ζαχαροπλαστείο του σχολείου. Είναι αναπόφευκτο τέτοια μέρα να θυμάμαι πιο έντονα τον Φώτη...

Αλλά επειδή η ζωή συνεχίζεται πρέπει να τη γλυκαίνουμε με όποιο τρόπο μπορούμε!


Αποφάσισα φέτος να φτιάξω τα αγαπημένα μου fudge σοκολατάκια τα οποία τύλιξα σε λαδόκολλα σαν καραμελίτσες και τα μοίρασα σε δύο σακουλάκια.
Έφτιαξα και κάτι εκπληκτικά μυρωδάτα σοκολατάκια, τροποποιώντας αυτή την ενδιαφέρουσα συνταγή από το πολύ όμορφο koykoycook!
Τα συσκεύασα σε μεταλλικό κουτί-Άγιο Βασίλη (παγιδεύοντας εκεί μέσα το τέλειο σοκολατοπορτοκαλένιο άρωμά τους), έβαλα ετικετούλες και τα πήγαμε στο σχολείο! Όπου είχαν μαζευτεί απίστευτες λιχουδιές τις οποίες είχαν φτιάξει άλλες μαμάδες. Η αίθουσα των καθηγητών είχε μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο και όλοι προσπαθούσαν να τακτοποιήσουν σε μικρότερες συσκευασίες τα γλυκάκια ώστε να είναι έτοιμα προς πώληση την επόμενη ημέρα!

Είναι πανεύκολα και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους! 

ΥΛΙΚΑ για περίπου 40 μεγάλα τρουφάκια

250g κουβερτούρα
200g κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο
150g βιτάμ 
5 κουταλιές γεμάτες της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο
1 πακέτο πτι μπερ τριμμένο στο μούλτι 
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο κονιάκ
τρούφα, τριμμένο μπισκότο, κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις 2 σοκολάτες  και το βούτυρο σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε  το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το αφήνουμε εκτος ψυγείου μερικές ώρες να σφίξει. Εναλλακτικά μπορούμε να το βάλουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, προσέχοντας ωστόσο να μην σφίξει πολύ γιατί μετά δεν κολλάει και η επικάλυψη που θα προσπαθήσουμε να βάλουμε.
Όταν το μίγμα είναι έτοιμo, βάζουμε γάντια μιας χρήσης, πλάθουμε μπαλάκια (ό,τι μέγεθος θέλουμε) και τα τυλίγουμε με όποιο υλικό επιλέξουμε. (Τα τύλιξα σε κακάο, τριμμένο μπισκότο και τρούφα)

Διατηρούνται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Καλές γιορτές!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου