Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Deluxe Double Chocolate Cookies ή αλλιώς...Διπλοσοκολατένια μπισκότα!


Συνέχεια των αναζητήσεών μας για τέλεια cookies! Σήμερα φτιάξαμε τη συνταγή της Barbara την οποία ανακάλυψα τυχαίως. Έψαχνα σοκολατένια cookies στο διαδίκτυο όταν "έπεσα" στο blog της. Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να δοκιμάσω τη συνταγή της ήταν γιατί μου άρεσε η τέλεια ιδέα της για να φτιάχνουμε ομοιόμορφα τα cookies μας! Πάντα με δυσκόλευε το κουτάλι της σούπας. Το scoop του παγωτού όμως είναι τέλειο και τα μπισκότα βγήκαν τέλεια σε σχήμα (και γεύση βεβαίως)! Είναι τραγανά από έξω και μαλακά μέσα. Η Αναστασία έφαγε 2 cookies (& μισό που άφησε η Γεωργία!) που είναι ρεκόρ για εκείνη. Η Γεωργία είχε χορτάσει "καθαρίζοντας" κουτάλια, μπωλ και δοχείο μίξερ! Ο μπαμπάς μας, είπε ότι είναι τα καλύτερα cookies που έχουμε φτιάξει! Για να δούμε τι βάλαμε...

Υλικά
110g βούτυρο
200g ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή
200g κουβερτούρα λιωμένη σε bain marie
140g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50g κακάο
1,5 κουτ. γλυκού baking powder
1/3 φλιτζανιού γάλα (προαιρετικά)


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπωλ έχουμε λιώσει τη κουβερτούρα σε bain marie. Σε άλλο μπωλ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το κακάο και το b.p. Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα και αφού γίνει κρέμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και μετά τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα βούτυρο-ζάχαρη-αυγά τη λιωμένη κουβερτούρα και μετά τα στερεά υλικά σιγά σιγά και αν θέλουμε το γάλα. Χρησιμοποιώντας το scoop του παγωτού απλώνουμε ομοιόμορφα μπαλάκια σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Δεν ανησυχούμε για το σχήμα, διαμορφώνεται κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για ~10λεπτά και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο είναι τραγανά στην επιφάνεια αλλά μαλακά στο εσωτερικό. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν. Το μέγεθός τους είναι περίπου διαμέτρου 3,5cm. Μπορούμε να τα κάνουμε μικρότερα αλλά στην περίπτωση αυτή μειώνουμε λίγο το χρόνο ψησίματος (7-8 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου