Η ενασχόλησή μου με τη μαγειρική πάει πολλά πολλά χρόνια πίσω! Από μικρή μου άρεσε να ανακατεύομαι στην κουζίνα, να παρακολουθώ τι φτιάχνει η μητέρα μου, να τρώω βέβαια σχεδόν τα πάντα. Έκανα απόπειρες με διάφορες συνταγές, συνηθισμένες και μη. Αυτό βέβαια ισχύει ακόμα και σήμερα. Το διάστημα αυτό που δεν εργάζομαι έχω βρει χρόνο να ασχοληθώ με μαγειρέματα περισσότερο από ότι τους προηγούμενους μήνες. ΤΕΛΕΙΑ! Οι μικρές κυρίες του σπιτιού μας, λατρεύουν να ανακατεύονται στην κουζίνα μου! Καλό βέβαια και φυσιολογικό στα πλαίσια της παιδικής περιέργειας. Έχει βέβαια και τα μειονεκτήματά του (άνω κάτω την κουζίνα, μάχες ποια θα "καθαρίσει" το μπωλ και εγώ έξαλλη μέσα στο χαμό) αλλά όπως λέει και ο μπαμπάς μας αυτά είναι το λιγότερο μπροστά στην απόλαυσή τους!
Σήμερα φτιάξαμε τα νόστιμα σοκολατένια μπισκότα της αγαπημένης μας φίλης Ερμιόνης, η οποία στο blog της έχει ωραίες συνταγές για μπισκότα και όχι μόνο! Λατρεύω τη σοκολάτα, τη Μερέντα και τα σοκολατένια μπισκότα. Είναι φορές που προτιμώ να φάω ένα καλό σοκολατένιο μπισκότο παρά μια μέτρια σοκολάτα. Η Αναστασία και η Γεωργία φόρεσαν τις ποδιές τους (!) και ετοιμαστήκαμε να τα φτιάξουμε. Να η συνταγή λοιπόν:
Για 15 μεγάλα μπισκότα
80g βούτυρο
100g λευκή ζάχαρη
75g μαύρη ζάχαρη
2 βανίλιες
180g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
60g κακάο
100g φρέσκο γάλα
3 κουταλιές Μερέντα
Χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη Μερέντα. Σε άλλο μπωλ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και το baking powder. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα του βουτύρου ρίχνοντας σταδιακά και το γάλα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 20' αλλά εμείς ξεχαστήκαμε με τη βαβούρα για το ποια θα γλείψει το μπωλ (!) και δεν το βάλαμε.
Βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Δεν τα κάνουμε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για max 15'. Βγάζοντάς τα είναι αρκετά μαλακά αλλά τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε μετά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου