Σελίδες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σπιτικά Oreo cookies!

Αυτή τη συνταγή για σπιτικά Oreo cookies την έχω βάλει στο μάτι και στα..Αγαπημένα εδώ και καιρό. Για να αποφύγω την κατανάλωση-θερμίδες-τύψεις κλπ, καθυστερούσα να τα φτιάξω περιμένοντας αφορμή. Είναι που δεν έχουμε και πολλούς συγγενείς και φίλους τριγύρω ώστε να μαγειρεύουμε εμείς και να μοιραζόμαστε μαζί τους λιχουδιές και...θερμίδες!!!
Πριν λίγες μέρες καλέσαμε μια φίλη της Αναστασίας να παίξουν στο σπίτι οπότε αυτή ήταν μια καλή αφορμή! Τους άρεσαν, αλλά όπως γίνεται συνήθως πιο πολύ τις απασχολούσε να παίξουν παρά να φάνε. Η Αναστασία πάντως και εγώ τα τιμήσαμε δεόντως και θα τα ξαναφτιάξουμε σύντομα!


Υλικά για 36 μπισκότα

Για τα μπισκότα
225g βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
200g ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
2 βανιλίνες
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90g κακάο
1,5 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
125g βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές σούπας γάλα
1 βανιλίνη
300-350g ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι

Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανιλίνη. Σε άλλο μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το b.p. και το αλάτι. Προσθέτουμε τα στερεά στο μίγμα βουτύρου-ζάχαρης-αυγού και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 δίσκους, τους τυλίγουμε με μεμβράνη και τους βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Όταν η ζύμη μας έχει παγώσει, προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Βγάζουμε το ένα κομμάτι της ζύμης από το ψυγείο και το βάζουμε πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε δίσκο πάχους περίπου 0,5cm. Για μεγαλύτερη ευκολία στο άνοιγμα του φύλλου (επειδή κολλάει λίγο) μπορούμε να καλύψουμε τη ζύμη με λαδόκολλα. Κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα τα οποία τοποθετούμε δίπλα δίπλα στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλη τη ζύμη. Ψήνουμε για 14' και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Όσο τα μπισκότα μας κρυώνουν, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα και να γίνει σχετικά σφιχτή. Απλώνουμε στα μισά μπισκότα είτε με ένα μαχαιράκι είτε βάζοντας την κρέμα σε κορνέ. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και έτοιμα τα Oreo cookies μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου