Σελίδες

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το κέρασμα της Γεωργίας!

Το ζουζουνάκι μας είχε γενέθλια στις 12 του μήνα. Ήδη από το φθινόπωρο μου λέει ότι στα γενέθλιά της θέλει να κεράσει cake pops. Εγώ πάλι, με τόση κούραση, σκέφτηκα μήπως την πείσω να αγοράσουμε κάτι για να προσφέρει ή έστω να της φτιάξω κάτι πιο απλό όπως π.χ. cookies. Όμως ήταν ανένδοτη και έτσι πείστηκα να ετοιμάσω κάτι.

Σκέφτηκα να φτιάξω τα σούπερ νόστιμα τρουφάκια (προσαρμογή αυτής της συνταγής) που έχουμε λατρέψει, και στη συνέχεια να τα βουτήξω σε κουβερτούρα και να τα πασπαλίσω με πολύχρωμη τρούφα. Έτσι και έκανα. Ορίστε το αποτέλεσμα...




Τα βάλαμε σε καλαθάκι, τα πήγε στο σχολείο και έγιναν ανάρπαστα! 

ΥΛΙΚΑ για περίπου 35μεγάλα τρουφάκια

250g κουβερτούρα
200g κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο
150g βιτάμ
5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο
200g πτι μπερ τριμμένο στο μούλτι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
επιπλέον κουβερτούρα για την επικάλυψη και πολύχρωμη τρούφα

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις 2 σοκολάτες  και το βούτυρο σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε  το τριμμένο μπισκότο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει για να μπορούμε να πλάσουμε τα μπαλάκια. Αν είναι χειμώνας σε 2-3 ώρες έχει σφίξει το μείγμα. Είναι προτιμότερο να μην το βάλουμε ψυγείο γιατί μετά θα παγώσει πολύ και θα είναι δύσκολη όλη η υπόλοιπη διαδικασία.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλίτσες. Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα που θα χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη. Βουτάμε ένα ξυλάκι στην κουβερτούρα και το πιέζουμε στις μπαλίτσες ώστε να κολλήσει το στήριγμα του γλειφιτζουριού. Βάζουμε για πολύ λίγο στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και τα βγάζουμε για να τα επικαλύψουμε με τη σοκολάτα. Τέλος τα πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα και τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν.

Τα συσκευάζουμε σε σακουλάκια και τα δένουμε με κορδελίτσα. Είναι έτοιμα για φάγωμα!
Διατηρούνται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου