Κάθε χρόνο, τη μέρα που παίρνουν τα παιδιά βαθμούς στο σχολείο πριν τα Χριστούγεννα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού, "ανοίγει" ένα ζαχαροπλαστείο στο οποίο πωλούνται γλυκά φτιαγμένα από μαμάδες και παιδιά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις πάνε για την αγορά κάποιου αντικειμένου που έχει ανάγκη το σχολείο.
Πέρσι δεν είχαμε καταφέρει να ετοιμάσουμε κάτι και περίμενα πως και πως να το κάνουμε φέτος. Το ίδιο και η Αναστασία. Αποφασίσαμε για φέτος να φτιάξουμε σοκολατένια μπισκότα (τα περιβόητα, παρουσιασμένα σε πολλά food blogs, Dark Chocolate Sugar Cookies) και γεμιστά σοκολατάκια. Όλα τα γλυκά και οι κατασκευές θα παραδίνονταν την Κυριακή 15/12 για να πωληθούν τη Δευτέρα 16/12 το απόγευμα.
Το Σάββατο 14/12 ξεκινήσαμε την παρασκευή τους με πολλή χαρά. Συμμετείχαν και οι δυο με ενθουσιασμό και άποψη για κάθε στάδιο.
Τα μπισκοτάκια ήταν το ίδιο βράδυ έτοιμα και συσκευασμένα στο μεταλλικό κουτί Άγιος Βασίλης.
Το πρωί της Κυριακής 15/12 ο μπαμπάς πήγε τα κορίτσια στη γιαγιά και τον παππού να περάσουν το πρωινό μαζί τους και μετά θα πηγαίναμε και εμείς να τους δούμε.
Ξεκίνησα με πολλή όρεξη να φτιάξω τα σούπερ νόστιμα γεμιστά σοκολατάκια με καραμελωμένο φουντούκι και πραλίνα φουντουκιού σε προσαρμογή της συνταγής από την Ελένη όταν ένα τηλεφώνημα άλλαξε όλη τη διάθεσή μας και τις επόμενες μέρες της ζωής μας αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία για μια επόμενη ανάρτηση...
Τα γλυκά τα έδωσα σε μια φίλη να τα πάει στο σχολείο. Την επόμενη μέρα το βράδυ κάναμε ένα πέρασμα από το σχολείο αργά προς το τέλος της εκδήλωσης έτσι για να δούνε τα παιδιά το κλίμα, να αγοράσουμε κάτι για το καλό και να γλυκάνουμε λίγο τη καρδιά μας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου